5 adet kamera mı? Google Pixel 9 serisinin tüm kamera özellikleri sızdı!

Geçtiğimiz günlerde kamera özelliklerini genel hatları ile belli eden Google Pixel 9 serisi, şimdi tüm detayları ile karşımıza çıktı. Dün canlı kanlı görüntülerini paylaştığımız Pixel 9 modelleri, şimdi kamera özelliklerini ortaya döküyor.

Google Pixel 9 ailesine Samsung ve Sony sensörler eşlik ediyor!

Google, 13 Ağustos’ta gerçekleştireceği etkinlikte Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL ve Pixel 9 Pro Fold’u tanıtacak. Şimdiye kadar birçok sızıntı ile karşımıza çıkan Pixel 9 modelleri hala tüm özelliklerini bildirmese de, gerek tasarım gerek kamera tarafında genel hatları çizdi. Özellikle kamera tarafı tüm detayları ile sızdırıldı.

İlk olarak Pixel 9 modelinden başlamak gerekirse ana kamera olarak 50 Megapiksellik Samsung GNK sensörü kullanan cihaz, bu kameranın yanında ultra geniş açılı çekimler için 50 Megapiksellik Sony IMX858’i barındıracak. Serinin tek çift arka kameralı modeli olan Google Pixel 9, ön tarafta 10,5 Megapiksellik Samsung 3J1 sensörü taşıyacak.

Hem ana kamera hem ultra geniş açılı kamera tarafında Pixel 9 ile aynı özelliklere sahip olan Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL, arka tarafta üçüncü kamera olarak 50 Megapiksel Sony IMX858 telefoto lensi konumlandıracak. Ön tarafta da yine Sony IMX858 selfie çekimlerine eşlik edecek.

Gelelim serinin en çok kameraya sahip modeli Pixel 9 Pro Fold’a. Ana kamera olarak üç modelden de ayrılan Pixel 9 Pro Fold, bizleri 48 Megapiksel Sony IMX787 sensör ile karşılıyor. Bunun yanında geniş açılı çekimler için 12 Megapiksellik Samsung 3LU lensi taşıyan cihaz, telefoto kamera olarak 10,5 Megapiksellik Samsung 3J1 lensten destek alıyor. Selfie çekimleri için iki adet 10 Megapiksel Samsung 3K1 sensöre sahip olan Pixel 9 Pro Fold, bunların birini ana ekran üzerinde, diğerini kapak üzerine taşıyor.

Artık tasarım ve kamera tarafında hiçbir boşluk bırakmayan Google Pixel 9 ailesi, 13 Ağustos’a kadar diğer teknik özelliklerini de bizlere aktaracaktır. Lansmana kadar elimize ulaşan tüm bilgileri sizlere aktarıyor olacağız. Siz Pixel 9 serisinin kamera özelliklerini nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir