Malatya’da Hızla Konut Yapımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: “Deprem Bölgesinde Hedeflerimizden Şaşmadık”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yapılan konut projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. “Şu anda deprem bölgesinde saatte 23, günde 550 konut yapıyoruz. Bu hızla yıl sonuna kadar hedeflerimize ulaşacağız.” diyen Bakan Kurum, Anadolu’nun en büyük inşa seferberliğinin başlatıldığını belirtti.

Kurum, Malatya’yı ziyaret ederek Kuyumcular Çarşısı alanında önemli ticaret merkezlerinin hizmete açılması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Eylül 2024’ten bu yana teslim edilen 150 bin konutun üzerine 250 bin konut daha eklediklerini aktaran Kurum, toplamda 250 binin üzerinde konutun teslim edildiğini kaydetti.

Yapılan konutların milyonlarca vatandaşa güvenli bir yaşam alanı sağladığını belirten Kurum, “Şu anda deprem bölgesinde saatte 23, günde 550 konut yapıyoruz. Bu hızla yıl sonuna kadar hedeflerimize ulaşacağız.” dedi.

Bakan Kurum, gece gündüz çalışarak deprem konutlarının teslimatı için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını vurguladı. 11 ilde 453 bin bağımsız bölümün teslim edileceğini belirten Kurum, Malatya’da da 36 bin konut ve iş yerinin teslim edildiğini sözlerine ekledi.

Bakan Kurum, deprem sonrası yapılan konut projeleri hakkında eleştirilerde bulunan CHP’li Özgür Özel’e de sert sözlerle karşılık verdi. Özel’in deprem bölgesinde yapılan çalışmaları görmezden geldiğini belirten Kurum, “Söz verdiğiniz halde 11 ilde tek bir konut yapmayacaksınız sonra çıkıp binlerce emekçi kardeşimin alın teriyle dalga geçeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, yapılan çalışmaların teminatının bugüne kadar gerçekleştirilen projeler olduğunu vurgulayarak, afet bölgesindeki vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Programa, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar da katıldı.

Related Posts

Kıbrıs Barış Harekâtı’ndaki kritik anlar: İlker Başbuğ ‘Oradaydı’: Silahları susturan gücün sırrı

1963 yılında başlayan Kıbrıs olaylarının 1974 yılında hız kesmeyip çok sayıda can alması ile diplomatik görüşmeler başlatan Türkiye bu girişimden de olumlu sonuç alamayınca askeri harekat kararı verildi… Harekâtta görev alan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bilinmeyenleri “Oradaydım”a anlattı.

Kırgızların 58 milyon dolar borcu kimin emriyle silindi?

Türkiye’yi Kıbrıs’ta ‘işgalci’ ilan eden ve KKTC’yi yok sayan Kırgızistan ile ‘Borç Silme Anlaşması’ imzalanmış ve Kırgızların 58 milyon dolarlık borcu tek kalemde silinmişti. Sözcü yazarı Necati Doğru, 58 milyon dolarlık borcun kimin emriyle silindiğini açıkladı.

‘Uyuyan prens’ yaşamını yitirdi

Suudi Arabistan’da geçirdiği trafik kazası sonucu 20 yıldır komada olan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdulaziz Al Suud yaşamını yitirdi.

Aradan 51 yıl geçti: Kıbrıs’ta 947 kişi hala kayıp listesinde

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıldönümü. Aradan geçen 51 yılda, çözüm için defalarca masaya oturuldu. Kıbrıslı Türkler ve Rumların ortak amaçla birlikte çalıştıkları tek konu ise kayıplar. Kayıpların bulunması için Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölgede kurulan antropoloji laboratuvarı, harekatın 51’inci yıldönümünde kapılarını ilk kez NTV’ye açtı. (Haber: Selim Sayarı)

Usulsüz Çakar Lambaya 276 Bin Ceza

Çorum Alaca’da usulsüz çakar lamba kullanan sürücü ve sahibine toplam 276 bin lira ceza kesildi.

İsrail’den Şara’nın “azınlıkları koruma” sözüne tepki: Gerçeği yansıtmıyor

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın “tüm azınlıkları ve mezhepleri koruma taahhüdünün” gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Bakan Saar, X hesabından, Cumhurbaşkanı Şara’nın Süveyda’daki son duruma ilişkin bugün …