Antalya’da Engelli Çocuğa Tecavüz İçin Kuyruğa Girdiler

Antalya’nın Korkuteli ilçesi son günlerde 17 yaşındaki Ü.A’nın başından geçenler ile çalkalanıyor. Annesi ve babası zihinsel engelli olan, kendisine de ‘Orta Derece Mental Retardasyon’ (zeka geriliği) tanısı konulan Ü.A., köyde çoğunluğu yaşlı insanlardan oluşan birçok kişi tarafından sistematik şekilde istismara maruz bırakıldı.

FAİL SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Söz konusu skandal, mart ayında aynı köyde yaşayan Ahmet K.’nın tutuklanmasıyla ortaya çıktı. Bir süredir köyde dillendirilen söylentilerin ardından Ü.A.’ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet K., Jandarma güçlerinin yaptığı sorgunun ardından Savcılığa sevk edilerek tutuklandı.

Ancak ilk aşamada tek bir failin olduğu düşünülen bu olay, CİMER’e yapılan ihbar ile farklı bir boyuta ulaştı. 30 Nisan tarihli CİMER ihbarının ardından Ü.A.’ya yönelik istismarda bulunduğu söylenen 6 kişiye yönelik incelemeler başlatıldı.

3 YIL BOYUNCA İSTİSMAR DEVAM ETTİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk İzleme Merkezi tarafından yapılan sorgusunda Ü.A., başından geçen korkunç olayları tek tek anlattı. Halihazırda Ahmet K.’nın tutuklu bulunduğu istismar dosyasında ifade veren Ü.A., Ahmet K.’nın dışında 3 yıl boyunca köyden 5 farklı kişinin daha kendisine defalarca kez tecavüz ettiğini anlattı.

ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİP, CEBİNE HARÇLIK KOYDULAR!

6 farklı isim tarafından istismara uğradığını anlatan Ü.A., Mayıs ayında verdiği ifadesinde kendisine ilk tecavüz eden kişinin 70 yaşındaki annesinin dayısı Mehmet C. olduğunu belirtti. Mehmet C.’nin kendisine 2-3 kez istismarda bulunduğunu söyleyen Ü.A., tecavüzlerin ardından Mehmet C. tarafından cebine 10-20 TL gibi paraların koyulduğunu belirtti.

Zamanla köyün ileri yaşlı insanları arasında yayılan dedikoduların ardından farklı isimler de savunmasız Ü.A.’yı gözüne kestirdi.

Ü.A., verdiği ifadede tutuklu bulunan İbrahim K.’nın yanı sıra 70 yaşındaki Mehmet C., 76 yaşındaki Durali G., 80 yaşındaki İbrahim K., 61 yaşındaki Yılmaz .Y. ve 16 yaşındaki M.G., tarafından da kendisine tecavüz edildiğini belirtti.

Ü.A., diğer isimler tarafından da istismara uğradıktan sonra kendisine 100-200 TL paralar verildiğini, kendisinin “istemiyorum” demesine rağmen zorla tecavüze uğradığını aktardı.

ÇOK ERKEN YAŞTA İSTİSMAR EDİLDİĞİ BELGELENDİ

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan ilk incelemelerde Ü.A.’ya ‘Orta Derece Mental Retardasyon’ bir başka deyişle zeka geriliği tanısı koyuldu.

Hazırlanan raporda, bu teşhise konu kişilerin 30-49 arasında bir IQ’ya sahip oldukları belirtilerek, yalan söylemeye yetecek zeka seviyelerinin bulunmadığı, bu nedenle Ü.A.’nın ifadelerinde anlattıklarının tutarlı olduğunu ve ifadesine itibar edilebileceği belirtti.

Ayrıca Başsavcılığın talebi sonucunda Ü.A.’ya genital muayene yapılırken, henüz 17 yaşında olan Ü.A.’nın kızlık zarında iki adet eski yırtık bulunduğu tespit edildi. Böylelikle Ü.A.’nın en az birkaç yıl öncesinde istismara uğramış olduğu belgelenmiş oldu.

7 KİŞİ TUTUKLU YARGILANMAYA DEVAM EDİYOR

İlk olarak mart ayında istismar iddiası ile gözaltına alınan ve devamında tutuklanan Ahmet K.’nın yanı sıra, derinleştirilen soruşturmada Mehmet C., Durali G., İbrahim K., Yılmaz Y., Mehmet T. Ve M.G. için de tutuklama kararı verildi.

Tutuklu olarak yargılanan isimlere ilişkin istismar iddiaları Ü.A. tarafından kabul edilirken, Çocuk İzlem Merkezi’ndeki ifadesinde Ü.A., yalnızca tutuklu Mehmet T.’nin kendisine bir istismar girişiminde bulunmadığı belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx