Cesedi denizde bulundu… Sedef Güler’in son anları… Dambıllı vahşette yeni detaylar…Kontrole geldiler


İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde geçen hafta balıkçılar tarafından halıya sarılmış bir kadın cesedi bulundu. Olay yerinde yapılan incelemelerde kadının cesedine zincir ve 10 kilogramlık ağırlık takıldığı tespit edildi. Cesedin, Sedef Güler adlı genç kadına ait olduğu belirlendi. Yapılan inceleme sonucu genç kadının sarıldığı halının üzerindeki yıkama etiketinden, öldürüldüğü ev, bir güvenlik kamera görüntüsünden de denize atılmak üzere konduğu aracın plakası belirlendi.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Sabah’ın haberine göre, halının Beylikdüzü’nde bulunan Dereağzı Mahallesi’nden alındığını belirleyen ekipler önce emlakçı Zafer B’ye ulaştı. Emlakçı Zafer B’nin evi Fırat B’ye kiraladığını söylemesi ardından ekipler Frat B.’nin peşine düştü. 53 yaşındaki Fırat B ve genç kızın telefonda en son konuştuğu kişi olan O. Ö., Esenyurt’ta gözaltına alındılar.

“BENİ CESEDİ YOK ETMEYE YARDIM ETMEM İÇİN SİLAHLA TEHDİT ETTİ”

İfadesinde Fırat B., olay sırasında evde olmadığını, arkadaşının telefonu üzerine olay yerine geldiğini söyleyerek “Ben gittiğimde kız ölmüştü. Arkadaşım Yavuz, silahla tehdit edip cesedi yok etmek için yardım etmemi istedi. Cesetten nasıl kurtulacağımızı konuşarak plan yaptık. Nalburdan zincir aldık. Cesedi battaniyeye koyup, üzerine ağırlık yapması için zincir sardık. Evde bulduğumuz bir dambılı da zincire bağladık. Sonra otomobile koyarak gidip köprüden aşağı attık” dedi.

“BENİM OLAYLA BİR İLGİM YOK”

Olayın diğer şüphelisi olan O.Ö. ise sosyal medya üzerinden tanıştığı Sedef Güler’i olay günü kendi isteği üzerine şüphelilerin evinin bulunduğu sokağa bıraktığını cinayetle bir ilgisinin olmadığını söyledi.

CESEDİ ATTIKTAN SONRA GERİ DÖNÜP BATIP BATMADIĞINI KONTROL ETMİŞLER

Yapılan soruşturmada şüphelilerin cesedi attıktan sonra batıp batmadığını kontrol ettikleri öğrenildi. Cesedin batmadığını gören şüphelilerin cinayetin ortaya çıkacağını anlayarak o andan itibaren kaçmaya başladıkları belirlendi.

POLİS FİRARDAKİ ŞÜPHELİ İÇİN SINIR KAPILARINI UYARDI

Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Fırat B. tutuklanırken, O.Ö. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Öte yandan cinayetin firari şüphelisi olarak aranan Yavuz G.’nin çok sayıda polis kaydı olduğu, ayrıca hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Şüphelinin yurt dışına kaçmaya çalıştığını değerlendiren polis, sınır kapılarına uyarıda bulundu.

SEDEF’İN SON ANLARI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan olayla ilgili yeni görüntü de ortaya çıktı. Sedef Güler’in son anlarına ait görüntülerde genç kızın yanında Yavuz G. ile eve girdikleri ve beraber yürüdükleri görüldü. Görüntünün devamında ise eve diğer şüpheli Fırat B.’nin geldiği görülüyor. Elde edilen diğer görüntülerde ise şüphelilerin halıya sardıkları cesedi götürüp köprüden attıkları araç görülüyor.

ACILI ANNESİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Genç kızın acılı annesi Gülizar Güler ise şu açıklamayı yaptı;

“Bu ateş benim içime değil, tüm dünyaya düştü. Söndürün bu ateşi ne olur ben nefes alamıyorum. Kızım iş görüşmesine gidiyorum diye kafeye görüşmeye gitti. Kafe sahibi Yavuz G.’yi aradım. Kızım geldi tartıştı kızımla çıktı gitti dedi. O aradığı sırada benim kızımın cesedi yanındaymış. 2 gün evde cesediyle kalmış. Benim yavrum bunu hak etmedi. Biz karakola gittiğimizi söylemeseydik belki cesedini bile bulamayacaktık”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx