Diyanet İşleri Başkanlığı, Audi A8 aracını iade etti

Tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaparak bir adet Audi A8 aracın iade edildiğini ifade etti.

LÜKS MAKAM ARACI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kullandığı lüks makam araçları ile sürekli gündeme gelmiş ve bu durum kamuoyunda rahatsızlığa neden olmuştu. Tasarruf tedbirleri kapsamında lüks makam araçlarına da veda edildi. Diyanetten yapılan açıklamada, “Başkanlığımız hizmetinde kullanılan bir adet Audi A8 araç iade edilmiştir. Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi, kırtasiye vb. alımlar yapılmayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

TASARRUF TEDBİRLERİNDE MAKAM ARAÇLARINA SIKI TAKİP

Yürürlüğe giren tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarınca 3 yıl süreyle her ne şekilde olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşlarınca hizmet alımı suretiyle kullanılan mevcut taşıtlar, sözleşme süresi sonunda izin alınmadan yeniden kiralanmayacak.

Vakıf, dernek, sandık, banka, birlik, firma, şahıs ve benzeri kuruluş veya kişilere ait taşıtlar, kamu kurum ve kuruluşlarınca izin alınmadan hiçbir şekilde kullanılmayacak. İlgili mevzuatında belirtilen makam ve hizmetler hariç olmak üzere, hibe dahil her ne şekilde olursa olsun yabancı menşeli taşıt kullanılmayacak.

Bakanlıklarda hizmet taşıtlarından en fazla 3 adedi bakanlar tarafından belirlenecek esaslar çerçevesinde makam hizmetlerinde kullanılabilecek. Memuriyet mahalli dışındaki görevlere (şehirler arası, merkezden taşraya ve taşradan merkeze vb.) zorunlu durumlar hariç resmi taşıtla gidilmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx