Hindistan yaptırımlara devam ediyor: Dünyanın en zengin 16’ncı isminden Türk markalarına boykot!

Hindistan’da Türkiye karşıtı tavır endişe verici bir boyuta ulaştı. Dünyanın en zengin 16. insanı olan Hintli iş insanı Mukesh Ambani’ye ait platformlar, Türkiye’ye karşı boykot kararı aldı.

Hindistan’daki küçük dükkanlar ve önde gelen online pazar yerleri, Türk malı ürünleri boykot etmeye başladı. Bu kararın sebebi ise Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler nedeniyle Ankara’nın İslamabad’a sağladığı destek.

JAMMU KEŞMİR SALDIRISI VE TÜRKİYE-PAKİSTAN İŞBİRLİĞİ

Hindistan’ın kuzeyindeki Jammu Keşmir’de, çoğunluğu Hindu turist olmak üzere 26 kişinin öldüğü saldırı sonrası Hindistan, Pakistan’a karşı operasyonlar düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye’nin Pakistan ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

DİSTRİBÜTÖRLERDEN TÜRK ÜRÜNLERE BOYKOT

Hindistan’daki 13 milyon marketin ürün teminini sağlayan distribütör federasyonu AICPDF, Türkiye’den gelen tüm ürünlere karşı “süresiz ve genel bir boykot” ilan etti. Bu boykot, Türk malı çikolata, reçel, bisküvi ve kişisel bakım ürünlerini kapsıyor.

E-TİCARET SİTELERİNDEN TÜRK MARKALARININ ÇIKARILMASI

ABD’li Walmart’ın yönettiği Flipkart ve Mukesh Ambani’ye ait Reliance’e ait e-ticaret platformları, Türk giyim markalarını sayfalarından kaldırdı. Trendyol, LC Waikiki ve Mavi gibi Türk markalarının çıkarıldığı Myntra adlı giyim sitesi hakkında bilgi veren kaynaklar, diğer taraftan Myntra’nın “ulusal çıkarları” gözeterek markaları siteden çıkardığını belirtti.

Flipkart, Reliance, Trendyol, LC Waikiki, Koton ve Mavi söz konusu konuda henüz sorulara cevap vermedi.

TİCARİ ZARARLAR

Hindistan yılda 2.7 milyar dolar değerinde ürün ithalatı yaparken, Türkiye’den ağırlıklı olarak yakıt ve kıymetli maden alıyor.

Hindistan hükümeti resmi bir çağrı yapmasa da tüketici başlıklı boykot, iki ülke arasındaki ticarete zarar verebilir. Market boykotunun 234 milyon dolarlık bir ürünü etkilemesi bekleniyor. Trading Economics internet sitesine göre geçtiğimiz yıl Hindistan’ın Türkiye’den giyim ürünü ithalatı 81 milyon dolar seviyesindeydi.

Related Posts

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 3,9 arttı

TÜİK Hizmet üretim endeksi verisini açıkladı. Buna göre hizmet üretimi 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,9 arttı.

Tekne turu turizmi alarm veriyor; “Cepten ödüyoruz, kazandığımızı mazota veriyoruz!”

Tekne turu turizmi alarm veriyor; “Cepten ödüyoruz, kazandığımızı mazota veriyoruz!”

Bakan Şimşek’ten vergi denetimi paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden son zamanlarda artan vergi tahsilatına ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, paylaştığı grafik ile denetimlerde daha çok “büyük ölçekli” mükelleflere odaklanıldığı mesajını …

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …