Hindistan yaptırımlara devam ediyor: Dünyanın en zengin 16’ncı isminden Türk markalarına boykot!

Hindistan’da Türkiye karşıtı tavır endişe verici bir boyuta ulaştı. Dünyanın en zengin 16. insanı olan Hintli iş insanı Mukesh Ambani’ye ait platformlar, Türkiye’ye karşı boykot kararı aldı.

Hindistan’daki küçük dükkanlar ve önde gelen online pazar yerleri, Türk malı ürünleri boykot etmeye başladı. Bu kararın sebebi ise Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler nedeniyle Ankara’nın İslamabad’a sağladığı destek.

JAMMU KEŞMİR SALDIRISI VE TÜRKİYE-PAKİSTAN İŞBİRLİĞİ

Hindistan’ın kuzeyindeki Jammu Keşmir’de, çoğunluğu Hindu turist olmak üzere 26 kişinin öldüğü saldırı sonrası Hindistan, Pakistan’a karşı operasyonlar düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye’nin Pakistan ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

DİSTRİBÜTÖRLERDEN TÜRK ÜRÜNLERE BOYKOT

Hindistan’daki 13 milyon marketin ürün teminini sağlayan distribütör federasyonu AICPDF, Türkiye’den gelen tüm ürünlere karşı “süresiz ve genel bir boykot” ilan etti. Bu boykot, Türk malı çikolata, reçel, bisküvi ve kişisel bakım ürünlerini kapsıyor.

E-TİCARET SİTELERİNDEN TÜRK MARKALARININ ÇIKARILMASI

ABD’li Walmart’ın yönettiği Flipkart ve Mukesh Ambani’ye ait Reliance’e ait e-ticaret platformları, Türk giyim markalarını sayfalarından kaldırdı. Trendyol, LC Waikiki ve Mavi gibi Türk markalarının çıkarıldığı Myntra adlı giyim sitesi hakkında bilgi veren kaynaklar, diğer taraftan Myntra’nın “ulusal çıkarları” gözeterek markaları siteden çıkardığını belirtti.

Flipkart, Reliance, Trendyol, LC Waikiki, Koton ve Mavi söz konusu konuda henüz sorulara cevap vermedi.

TİCARİ ZARARLAR

Hindistan yılda 2.7 milyar dolar değerinde ürün ithalatı yaparken, Türkiye’den ağırlıklı olarak yakıt ve kıymetli maden alıyor.

Hindistan hükümeti resmi bir çağrı yapmasa da tüketici başlıklı boykot, iki ülke arasındaki ticarete zarar verebilir. Market boykotunun 234 milyon dolarlık bir ürünü etkilemesi bekleniyor. Trading Economics internet sitesine göre geçtiğimiz yıl Hindistan’ın Türkiye’den giyim ürünü ithalatı 81 milyon dolar seviyesindeydi.

Related Posts

Çin kredi faiz oranlarında indirime gitti

Bankalar mevduat faizlerini düşürdü

“Kamuda tasarruf” lafta kaldı: Devletin 1 yıllık tüketim harcaması 404 milyar TL oldu

“Kamuda tasarruf” lafta kaldı: Devletin 1 yıllık tüketim harcaması 404 milyar TL oldu

Konut fiyatlarında yüzde 32,9 artış!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, nisan ayına ilişkin konut fiyat endeksini açıkladı. Konut Fiyat Endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 oranında arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 32,9 oranında arttı, reel …

Bakanlık harekete geçti: Sebze meyvede fahiş fiyatı bitirecek hamle

Üretici örgütlerine toptancı hal kurmaları için bedelsiz yer verilecek. Üreticiden mal almayan markete 50 milyon lira; hallerde fiyat artıran, stokçuluk yapana 1 milyon lira; bozulan ürünleri çöpe dökene 200 bin lira ceza öngörülüyor.

Akaryakıtta tabele değişti mi?

Brent petrol fiyatlarındaki değişimler ülkemizde doğrudan pompaya yansımaya devam ediyor. Fiyatların yukarı yönlü hareketinden dolayı 14 Mayıs’ta benzine 1,47 TL zam gelmişti. Ancak geçtiğimiz hafta brent petrol fiyatlarının aşağı yönlü olmasına …

Akaryakıt fiyatlarında güncel durum: Benzin, motorin ve LPG’ye zam, indirim var mı?

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor