İmralı Adası nerede? (İmralı Adası’nın konumu)

İmralı Adası: Tarihi ve Konumu

İmralı Adası, Marmara Denizi’nde yer alan bir Türk adasıdır. Bursa iline bağlı olan bu ada, Güney Marmara bölgesinde bulunmakta olup, Mudanya kıyılarından yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Geçmişinde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ada, şu anda Türkiye’nin yüksek güvenlikli cezaevi ile tanınmaktadır ve tamamen askeri bir alan olup sivillere kapalıdır.

Tarihçe

İmralı Adası, geçmişten günümüze farklı medeniyetler tarafından kullanılmış bir ada olma özelliği taşımaktadır. Antik dönemde Yunan yerleşimlerine ev sahipliği yapmış olan ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları zamanında da stratejik bir öneme sahipti. Cumhuriyet dönemi ile birlikte ise daha çok askeri ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmıştır.

Related Posts

Deprem oldu, kitabı gündeme oturdu: 5 Temmuz’a dikkat!

Japon manga sanatçısı Ryo Tatsuki, 3 yıl önce yayımlanan kitabında 5 Temmuz 2025’i işaret ederek ülkede büyük bir deprem olacağını yazmıştı. Bu ‘öngörüsüne’ iki gün kala Japonya, 5.5’lik depremle sarsıldı. Tatsuki’nin kitabı, gündem oldu.

Sayaç söken emlakçıya hapis cezası: Yargıtay tarafından onandı

Evi boşaltması için kiracının elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarını söken kişiye iki ay 15 gün hapis cezası verildi. Ceza, Yargıtay tarafından onandı.

İstanbul’da deprem mi oldu? 2 Temmuz anlık depremleri görüntüleme ekranı (Kandilli-AFAD)

İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi.

Tartışan mahkumlar yangın çıkardı: Yunanistan’da cezaevi ateşe verildi

Volos şehrindeki hapishanede çıkan yangın nedeniyle 4 kişi hastaneye kaldırıldı

New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Mamdani’den Trump’ın ‘sınır dışı edilir’ açıklamasına tepki: Tehditlerine boyun eğmiyorum

New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Mamdani’den Trump’ın ‘sınır dışı edilir’ açıklamasına tepki: Tehditlerine boyun eğmiyorum

BM Gıda ve Tarım Örgütü: Gazze Şeridi’nin sadece yüzde 4,6’sında tarıma elverişli toprak kaldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), İsrail soykırım savaşının abluka altındaki Gazze Şeridi’nde tarımı ortadan kaldırdığını ve kentin yalnızca yüzde 4,6’lık bir kısmında tarıma elverişli bir toprak bıraktığını duyurdu.