İngiliz çiftten iddia: Antalya’da polise işkence ve cinsel saldırı suçlaması

Tatil için Antalya’ya gelen İngiliz çift, polis tarafından darp edildiklerini söyledi ve kadının cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi. Çift, birkaç polis memuru tarafından kaçırıldıklarını ve ‘askeri üs’ olarak tanımladıkları bir yere götürüldüklerini anlattı. Burada darp edildiğini anlatan 30 yaşındaki adam, 23 yaşındaki kız arkadaşının da ‘siyah bir sıvı’ içmeye zorlandığını dile getirdi.

‘KELEPÇELEDİLER, DİZLERİMİN ÜSTÜNE ÇÖKMEMİ SÖYLEDİLER’

Daily Mail’e konuşan adam, “Yaklaşık altı polis memuru bana vurdu, yumrukladı, kafama ve yüzüme tokat attı. Herkes sırayla hareket ediyordu. Beni arka bahçeye götürdüler. Hala kelepçeliydim. Dizlerimin üstüne çökmemi söylediler. ‘İşte bu, öleceğim an’ diye düşündüm. Daha sonra beni yarım saat boyunca soğuk suya tuttular. Titriyordum” dedi.

İddiaya göre çift, 11 Mayıs’ta tatil için Antalya’ya geldi ve Kemer’de bir otelde kaldı. Bir hırsız, kadının çantasını çalmaya çalıştı, adam ise bağırarak onu korkutarak kaçırdı. Bundan birkaç dakika sonra bir polis aracının yanlarına geldiğini ileri süren adam, altı polisin arabadan indiğini ve ‘karakola gelmeleri gerektiğini söylediğini’ belirtti. Çift, ‘askeri üs’ olarak tanımladıkları yere vardıklarında hemen ayrıldıklarını, ayrı odalara yerleştirildiklerini ve bir grup polis tarafından işkenceye maruz kaldıklarını iddia etti.

‘KADIN VÜCUDUNDA İĞNE İZLERİ BULDU’

Kendisi darp edilirken, kız arkadaşının başka bir odada çığlık attığını duyduğunu anlatan adam, partnerinin polisler tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne sürdü. Adam, yüksek rütbeli bir polisin geldiğini ve daha sonra ‘kabusun sonra erdiğini’ söyledi. Ancak, telefon ve paralarına el konulduğunu dile getirdi.

Kadın ayrıca daha sonra vücudunda iğne benzeri bir yara olduğunu keşfettikten sonra kendisine bilinmeyen bir madde enjekte edildiğinden şühelendiğini aktardı.

‘ÜLKENİZE DÖNÜN YOKSA BAŞINIZ BELAYA GİRER’

Daily Mail’in aktardığına göre çift olaydan sonra otelden ayrılıp İngiltere’ye dönmeye karar verdi. Adama, ödeme işlemleri için resepsiyona gittiğinde polislerin lobide onları beklediğini ve kendilerini sessizce izlediğini iddia etti.

Çift daha sonra havalimanına gitmek üzere otelden ayrıldı. Havalimanına vardıklarında ise bir polis tarafından durdurulduklarını anlatan adam, polisin bir telefon uzattığını anlattı. İddiaya göre hattın diğer ucundaki başka bir polis, çifti tehdit etti ve sessiz kalmalarını söyledi. Adam, “Bize, ‘Ülkenize dönün. Bir daha bizim polisimiz hakkında konuşursanız başınız belaya girer’ dediler” ifadelerini kullandı. Çiftin uçağı 12 Mayıs günü geç saatlerde Türkiye’den havalandı ve 13 Mayıs günü ertesi sabah erkenden İngiltere’ye indi.

‘TÜRKİYE’DEKİ YETKİLİLERİLE TEMAS HALİNDEYİZ’

İngiltere’ye varan çift, burada da ‘aile içi şiddetten’ şüphelenen polisler tarafından durduruldu. Adam, polis memurlarının yaraları gördükten sonra ne olduğu sorduklarını aktardı.
West Midlands Polisi’nden bir sözcü, “13 Mayıs’ta Birmingham Havalimanı’nda yurt dışında saldırıya uğradıkları yönünde birçok iddiada bulunan iki kişiyle konuştuk” ifadeleriyle olayı doğruladı. İngiltere Dışişleri sözcüsü ise “Türkiye’de yaşanan bir olay sonrasında İngiliz bir çifte destek veriyoruz ve yerel yetkililerle temas halindeyiz” açıklamasında bulundu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx