Sokak tacizine karşı 5D eğitim programı başlatan L’oreal Paris ve Pınar Deniz’den birlikte güçlüyüz mesajı.

L’Oréal Paris’in sokak tacizine karşı farkındalık yaratmak ve sokak tacizine karşı durmak amacıyla başlattığı StandUp eğitim programı, Türkiye’de tüm hızıyla sürüyor. 2021 yılından bu yana devam eden program kapsamında bugüne kadar dünya çapında 1.6 milyon kişiye, Türkiye’de ise 122 bin kişiye 5D eğitimi verildi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’YLE İŞBİRLİĞİ

Sokak tacizine karşı durmak için Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile birlikte “StandUp Sokak Tacizine Karşı Dur” programını uygulayan şirket, herkese 5D eğitimini alma çağrısında bulunuyor. Marka, gerçekleştirdiği farkındalık çalışmalarının yeni ayağında soruna dikkat çeken yeni bir kampanya hayata geçirdi. Yargı dizisinin ünlü oyuncusu Pınar Deniz’in tüm bireylere seslendiği film, izleyenlere 10 dakikalarını ayırarak StandUp eğitim programını tamamlayabileceklerini hatırlatıyor.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Sokak tacizinin toplumda ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Pınar Deniz, “Bu konuda farkındalık yaratmak önemli bir adım. Bu eğitim programı, bu konuda kadın erkek fark etmeksizin tüm bireyleri bilinçlendirmeyi ve soruna güvenli bir şekilde müdahale etmeyi amaçlıyor. Beraber hayata geçirdiğimiz yeni kampanya ile herkesin StandUp 5D eğitimini alarak sokak tacizine karşı durmasını teşvik etmek istiyoruz. Birlikte, daha güvenli bir toplum için adım atabiliriz. Çünkü biz buna değeriz.” dedi.

“StandUp Sokak Tacizine Karşı Dur” eğitim programı uluslararası partneri “Right To Be” ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile birlikte uyguluyor. Eğitim programı, kadın ya da erkek, herkesin karşılaşabileceği sokak tacizi olaylarına tanıkların güvenle müdahale edebilmeleri için özel olarak geliştirilmiş 5D metoduyla kişileri eğitmeyi hedefliyor. Programla kültürel bir değişime katkıda bulunmayı da amaçlayan marka; cinsiyet, yaş, eğitim ayırt etmeksizin herkese bu eğitimi alması için çağrıda bulunuyor.

5D İLE DUR DEYİN

5 adımdan oluşan programda sokak tacizine karşı neler yapılabileceği adım adım anlatılıyor. İşte o adımlar;

Dikkat dağıtmak: Bunun anlamı; tanığın, sokak tacizcisinin dikkatini mağdurdan uzaklaştırmasıdır. Sokak tacizcisine arkadaş gibi davranmak, saatin kaç olduğunu sormak veya yaratıcı başka bir şekilde olay esnasında dikkatini dağıtmak örnek olarak verilebilir. Amaç; tacize uğrayan kişi için kaçma imkanı yaratmaktır.

Dahil etmek: Tanığın; orada bulunan yetkili konumda birini bulması ve müdahale etmesini istemesi anlamına gelir. Yaşanan rahatsızlığı ortamdaki otorite veya üçüncü kişilere iletmek, daha fazla insanı harekete geçirecektir.

Delillendirmek: Sokak tacizi tüm detaylarıyla hatırlamak ve mağdurla paylaşmak için tanığın kayıt tutması anlamına gelir. Not veya görüntülü kayıt alınır, görüntüler isterse mağdura verilir ve asla çevrim içi olarak yayınlanmaz veya izinsiz kullanılmaz.

Doğrudan müdahale etmek: Uygun bir durumda sokak tacizini önlemek için doğrudan karşı karşıya gelmeyi kapsar. Burada önemli olan tanığın öncelikle kendini güvence altına almasıdır. Tanık kendini tehlikeye atmadan, yalnızca son çare olarak doğrudan müdahalede bulunmalıdır.

Dayanışma göstermek: Sokak tacizine uğrayan kişiyi olaydan sonra rahatlatmak ve maruz kaldığı davranışın yanlış olduğunu onaylamak anlamına gelir.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx