Türkiye İnşaat Sektöründe Dijitalleşme Hedefleri Belirleniyor

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin inşaat ekosistemindeki dijitalleşme hedefleri doğrultusunda; proje, yapım ve işletme süreçlerinin tamamen dijital platforma taşınması için çalışmalara başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, inşaat sektöründe dijital dönüşümün yol haritasını belirleyecek olan ‘Ulusal BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) Entegrasyonu Çalıştayı’ düzenledi. Birleşik Krallık CPC (Connected Places Catapult) kuruluşu ile dijital inşaat ve BIM konulu iş birliği programı kapsamında İlbank Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen çalıştaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Birleşik Krallık Türkiye Ticaret Müsteşarı Charles Maguire, İngiliz uzmanlar, akademisyenler ve paydaş kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Çalıştayda konuşan Bakan Yardımcısı Suver, Türkiye’de sürdürülebilir, verimli ve yenilikçi bir inşaat sektörü oluşturulmasının temel hedefleri olduğunu belirterek, “Türkiye’nin dijital inşaat stratejisine yönelik yol haritasının belirlenmesi, sürdürülebilir, verimli ve yenilikçi bir inşaat sektörü oluşturulması temel hedefimizdir” dedi.

SEKTÖRÜNÜN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ İÇİN HEDEFLER BELİRLENDİ

Dijitalleşmenin sosyal, çevresel ve ekonomik faydalar sunduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Suver, “İnşaat sektörünün dijital dönüşümü için yenilikçi ulusal stratejiler geliştirilmesi yönünde hedeflerimizi belirledik. Sektörün dijital dönüşümünün odağında bulunan ve projelerde zaman, maliyet, kalite ve koordinasyon problemleri için teknolojik çözümler sunan BIM ve araçlarının kullanılmasına yönelik çalışmalara başladık. Böylece bina yaşam döngüsü boyunca verilerin, üç boyutlu sayısal yapı modelleri ile görselleştirilmesi ve yönetilmesi sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Brent petrolde son durum ne? (9 Temmuz 2025)

Dün 70,20 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 69,53 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,1 azalarak 69,47 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

AKP dönemi tarihe geçti! Rekor kırdı

CHP TBMM Grubu’nun ekonomi raporunda, kamu, Merkez Bankası ve özel sektörün dış borçlarının toplamından oluşan Türkiye’nin dış borç stoku verilerini ortaya koydu. Bu yılın ilk üç aylık döneminde 11.5 milyar dolar daha artan Türkiye’nin dış borç stoku …

Petrol tahmini güncellendi! Akaryakıta yeni zam sinyali

ABD, Brent petrolün varil fiyatını bu yıl için 2,9 dolar artırarak 68,89 dolara çıkardı. Küresel riskler ve üretim kararları, pompaya zam olarak yansıyabilir.