Uluslararası kuruluş Türkiye’nin kredi notunu açıkladı! İmamoğlu vurgusu dikkat çekti

Standard and Poor’s, Türkiye’nin Kredi Notunu “BB-/B” Olarak Korudu

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s (S&P) Türkiye için not değerlendirmesini yayımladı ve Türkiye’nin kredi notunu “BB-/B“, görünümünü ise “durağan” olarak korudu. Piyasalar herhangi bir değişiklik beklemiyordu.

S&P’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

  • “Ekonomi ekibinin, 17 Nisan’daki repo faizi artışında görüldüğü gibi, önümüzdeki 24 ay boyunca döviz kuru istikrarı, enflasyonu düşürmek, döviz rezervlerini sabitlemek ve ekonomiyi dengeleyecek politikalar izleyerek baskılara yanıt vermeye çalışacağını umuyoruz.”
  • “Küresel ölçekli notun durağan görünümü, ikiz açıkların daralması ancak büyümenin yavaşlaması nedeniyle Türkiye ekonomisine yönelik dengeli riskleri yansıtmakta.”
  • “Türkiye’nin finansal istikrarı veya daha geniş anlamda kamu maliyesi üzerindeki baskıların, potansiyel olarak döviz kurunun hız kesmeden değer kaybetmesi, anti-enflasyonist politikaların tersine çevrilmesi ve net döviz rezervlerindeki düşüşlerle bağlantılı olarak yoğunlaşması halinde notu düşürebiliriz.”

“TUTUKLAMALAR İLE 24,4 MİLYAR DOLARLIK DÜŞÜŞ YAŞANDI”

“Muhalefet liderlerinin 23 Mart’ta hapse atılması kurumsal döviz talebine, döviz kurunda oynaklığa ve kullanılabilir döviz rezervlerinde son bir ayda tahmini 24,4 milyar dolarlık bir düşüşe yol açtı.”

“Enflasyon oranının tek haneli rakamlara yaklaştırılması ve Türk lirasına ve daha geniş anlamda yerel sermaye piyasalarına olan uzun vadeli güvenin yeniden tesis edilmesi konusunda daha fazla ilerleme kaydedilmesi halinde notlarını yükseltebileceklerini belirttiler.”

Related Posts

PPK toplantı özeti yayımlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti’nde, “Tarife artışlarının enflasyon üzerindeki beklenen etkileri ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmekle birlikte, ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde enflasyon beklentileri bir miktar artmıştır. Bu çerçevede küresel enflasyondaki düşüşün yavaşlayacağı ve merkez bankalarının indirim süreçlerinde temkinli yaklaşımlarını sürdürecekleri beklenmektedir.” denildi.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

Raylarda yeşil dönüşüm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolunda enerji tasarrufu sağlayan sürüş yöntemleri ile 270 bin litre yakıttan tasarruf ettiklerini ve 748 ton karbon emisyonunu engellediklerini bildirdi. Uraloğlu, uygulamanın yaygınlaştırılmasıyla her yıl 12 milyon litre yakıt ve 52 milyon kilovat saat elektrik tasarrufu sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Deprem fırsatçıları yine iş başında! Satılık ve kiralık fiyatlara sıkı takip

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik şiddetli deprem sonrası fırsatçılar yine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası kiralık ve satılık ilanlarda yaşanan fiyat artışlarına karşı cezaların uygulanacağını duyurdu. Özellikle bu süreçte vatandaşlar İstanbul dışına harekete geçti. Peki hangi bölgelere talep oldu? İşte detaylar…

Pegasus’tan tavan ücreti güncellemesi

Pegasus Hava Yolları, İstanbul’da meydana gelen depremler nedeniyle İstanbul çıkış ve varışlı tüm iç hat seferlerinin bilet tavan fiyatının, 30 Nisan Çarşamba gününe kadar 2 bin 850 lira olarak sabitlendiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir